nieuws

Bromfietsdieven steeds succesvoller

Cijfers

De Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVc) luidt de noodklok over de sterk toenemende diefstal van brom- en snorfietsen. Aan het einde van het eerste kwartaal van dit jaar stond de teller al op bijna 3.000 stuks: 25% meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Bromfietsdieven steeds succesvoller

Eerder al becijferde AVc dat het aantal geregistreerde diefstallen van brom- en snorfietsen tussen 2007 – toen de verplichte kentekening, nota bene ter preventie van diefstal, werd ingevoerd – en eind 2011 met 73% is gestegen van 9.774 naar 16.869. Volgens Mojgan Yavari van AVc gaan bromfietsdieven steeds professioneler te werk: "Ze stelen op bestelling en verkopen de bromfietsen door onder een vals kenteken of in onderdelen. Ook worden gestolen brommers steeds meer bij overvallen gebruikt als vluchtvoertuig."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.