nieuws

2012 tot dusver ‘gemiddeld’ brandschadejaar

Cijfers

In het eerste kwartaal van 2012 hebben zich in ons land 32 grote branden voorgedaan. Die leverden een geraamde schadelast van € 81 mln op. Deze schadelast is beduidend lager dan de € 134 mln van het eerste kwartaal van 2011. Daarbij moet worden opgemerkt dat dit laatste cijfer sterk werd beïnvloed door de brand (geraamde schade € 50 mln) bij Chemie-Pack in Moerdijk.

2012 tot dusver ‘gemiddeld’ brandschadejaar

Qua schadelast vormt 2012 tot dusver een gemiddeld jaar, concludeert het Nederlands Instituut Van Register Experts (Nivre), op basis van de meest recente registratie van grote branden (met een schade van € 1 mln of meer). Er deden zich tot dusver geen extreem grote calamiteiten voor. De grootste schade (€ 8 mln) betrof een brand in een aardappelverwerkingsfabriek in Ter Apel op 7 februari; de op één na grootste schade (€ 6 mln) was een brand op 25 februari in een opslaghal van een biomassacentrale in Steenwijk.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.