nieuws

‘Resultaat kantoren met serviceprovider beter’

Cijfers

Financiële dienstverleners die gebruik maken van een serviceprovider laten over het algemeen betere economische resultaten zien dan bemiddelaars die alles in eigen hand houden. Die opvallende conclusie trekt Bureau D&O uit het pas verschenen jaarlijkse onderzoek naar de economische ontwikkeling van het intermediair.

‘Resultaat kantoren met serviceprovider beter’

De bijna 500 kantoren die aan het D&O-onderzoek deelnamen kwamen over 2011 gemiddeld uit om een omzetdaling van 11%. Dat beeld is heel anders bij bijvoorbeeld de 130 in het onderzoek begrepen kantoren die nauw samenwerken met Voogd & Voogd. Die realiseerden een omzetgroei van gemiddeld 7%. "De cijfers over 2010 negen al in deze richting; het onderzoek over 2011 versterkt het beeld: kantoren die gebruikmaken van serviceproviders halen meer omzet", aldus Astrid van de Bovenkamp, partner van Bureau D&O en projectleider van het onderzoek. "Wij verwachten dat deze trend zich bij kleinere kantoren de komende jaren blijft doorzetten."

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.