nieuws

Rendement intermediair ruim gehalveerd

Cijfers

De gemiddelde omzet van het intermediair is in 2011 met 11% gedaald. Dat is volgens bureau D&O de grootste omzetdaling ooit. De gemiddelde winst van intermediairbedrijven daalde vorig jaar met 67% naar € 23.860 voor aftrek van belastingen. Het rendement als percentage van de omzet is meer dan gehalveerd tot 6% (15%).

Rendement intermediair ruim gehalveerd

Voor 30% van de intermediairbedrijven is het rendement vorig jaar zelfs negatief geweest. Bij 40% van de kantoren is de omzet teruggelopen. Het betreft vooral grote intermediairkantoren met meer dan tien fte's, kantoren die zich richten op de zakelijke markt en in hun klantenkring te maken hebben gehad met faillissementen en scherpere premie-eisen en leven- en hypotheekkantoren die de daling van de provisieomzet niet hebben kunnen opvangen met directe beloning

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.