nieuws

Storm kost verzekeraars vier miljoen

Cijfers

Het Verbond van Verzekeraars schat de verzekerde schade aan gebouwen als gevolg van de storm afgelopen dinsdag, op minstens € 4 mln. Het gaat om een voorlopige schatting van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS), onderdeel van het Verbond van Verzekeraars.

Storm kost verzekeraars vier miljoen

Deze schatting is gebaseerd op het CVS-stormmodel, dat is ontwikkeld op basis van cijfers over stormschaden van particulieren en bedrijven sinds 1987. Eerder maakte Interpolis bekend voor circa € 0,6 mln aan schademeldingen te hebben ontvangen. Dat bedrag is woensdag verder opgelopen: de Achmea-dochter heeft 70 schademeldingen gekregen van agrarische bedrijven die zijn getroffen door de storm. Het totale schadebedrag wordt geschat op € 1 mln. Vooral tuinbouwbedrijven zijn getroffen. Daarnaast zijn in Tilburg 900 meldingen van particuliere en zakelijke klanten binnengekomen, die samen goed zijn voor € 900.000 schade. Omgevallen bomen en afgewaaide takken zijn de grootste boosdoeners.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.