nieuws

Eindspurt levert Conservatrix premiegroei op

Cijfers

Conservatrix heeft vorig jaar de premieomzet met 11% vergroot tot € 70,5 (63,8) mln. De toename is te danken aan het laatste kwartaal: na negen maanden stond de Baarnse levensverzekeraar nog op een omzetdaling van 4%. Die is met een sterke koopsomproductie in de laatste maanden nog omgezet in een stijging.

Eindspurt levert Conservatrix premiegroei op

Het vierde kwartaal heeft in totaal € 24,3 (15,8) mln aan premies opgeleverd, waarvan € 6,4 (5,3) mln uit periodieke premies en € 17,9 (10,4) mln uit koopsommen. De inkomsten uit eenmalige premies zijn tussen september en januari met bijna driekwart gestegen, terwijl na negen maanden – vooral door veel minder vraag naar direct ingaande lijfrentes – de teller nog een min van 11% aangaf.
Over heel 2011 is de koopsomproductie uitgekomen op € 45,8 (41,8) mln (+10%); het bruto premie-inkomen uit verzekeringen met periodieke premies is met 12% gestegen tot € 24,7 (22,0) mln. Conservatrix schrijft de groei toe aan het toenemende aantal intermediaire relaties dat garantieproducten adviseert.
 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.