nieuws

EFM claimt marktleiderschap beroepsvaart

Cijfers

De Onderlinge Schepenverzekering EFM in Meppel is met 2.000 verzekerden in de beroepsvaart en een marktaandeel van bijna 40% marktleider in de categorie motorvrachtschepen geworden. “Het zijn vooral onze service en onze voorwaarden die ons tijdens de recessie nieuwe klanten hebben bezorgd’, zegt directeur Tom Boerema (foto).

EFM claimt marktleiderschap beroepsvaart

“Wij zijn bijvoorbeeld gestart met een 'stilligkorting' van 40% op de cascopremie omdat het risico in die situatie ook lager is", zegt Boerema, " een initiatief dat inmiddels navolging heeft gekregen bij andere verzekeraars."
EFM werkt met 10 eigen experts en is met die expertise in de branche ook aantrekkelijk voor de pleziervaart, zegt Boerema. Inmiddels heeft de verzekeraar uit Meppel 6.000 verzekerden in deze sector.
EFM heeft een totaal premie-inkomen van € 18 mln per jaar en beheert een verzekerd bedrag van € 2,3 mld. Van de nieuwe aanwas aan verzekerden komt een bescheiden deel via het intermediair binnen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.