nieuws

Schadelast door rampen dit jaar verdubbeld

Cijfers

De kosten van natuurrampen en door de mens veroorzaakte catastrofes komen dit jaar voor verzekeraars naar verwachting uit op € 76 mld, ruim een verdubbeling vergeleken met 2010, toen de teller bleef staan op € 31 mld. Dat heeft herverzekeraar Swiss Re bekendgemaakt.

Schadelast door rampen dit jaar verdubbeld

Daarmee gaat 2011 de geschiedenis in als het op een na duurste jaar ooit. Alleen 2005 was met een totaal aan schadeclaims van ruim € 93 mld een duurder jaar. Orkaan Katrina richtte in dat jaar grote verwoestingen aan in New Orleans.
In 2011 werden de verzekeraars vooral op kosten gejaagd door de zware aardbeving en tsunami in Japan, een relatief groot aantal orkanen en tornado's en de overstromingen in Thailand.
Volgens Swiss Re is de stijging van de schade door aardbevingen overigens eerder een gevolg van toenemende bevolking en welvaart dan van een groter aantal aardbevingen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.