nieuws

Resultaat zorgverzekeraars gehalveerd

Cijfers

Het technisch resultaat van de ziektekostenverzekeraars is in 2010 sterk teruggelopen tot € 454 (752) mln: 39% lager dan in 2009, zo blijkt uit de cijfers die bij toezichthouder DNB zijn ingeleverd. CZ krijgt de zwaarste klappen en boekt een resultaat van € -161 mln, tegen nog € 67 mln het jaar ervoor.

Het nettoresultaat duikt met € -93 (+257) mln ook in het rood. CZ schrijft de slechte resultaten toe aan een hoge naverrekening van zorgkosten uit 2007 en 2009. Andere verzekeraars die slechte technische resultaten boeken, zijn Univé (€ -14 mln) en Interpolis (€ -24 mln).
Op basis van brutopremie blift CZ de grootste ziektekostenverzekeraar van ons land. Zilveren Kruis klimt dankzij de integratie van de Groene Land-portefeuille op van de 5e naar de 2e plaats. VGZ blijft derde en Menzis zakt van 2 naar 4, zo blijkt uit de door AM opgestelde ranglijst, die terug te vinden is in het volgende week verschijnende AM Jaarboek 2011.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.