nieuws

Aanvullende zorgpolis vangt uitkleden basisdekking niet op

Cijfers

De versobering van de basisverzekering wordt nauwelijks opgevangen door de aanvullende verzekeringen, concludeert MoneyView uit een vergelijking van ziektekostenproducten. Slechts 8% van de aanvullende zorgverzekeringen kent in 2012 een ruimere dekking als compensatie voor de beperking van de vergoeding voor fysiotherapie in de basispolis.

Aanvullende zorgpolis vangt uitkleden basisdekking niet op

"Bij 25% van de aanvullende polissen is de dekking zelfs zelfs verslechterd." MoneyView ziet dezelfde ontwikkeling bij onder meer dieetadvisering en eerstelijns psychologische zorg, waarvoor volgend jaar eveneens minder wordt vergoed vanuit de basispolis.
In de vergelijking van ziektekostenverzekeringen komen de meest uitgebreide polissen van De Amersfoortse, Avéro Achmea, Delta Lloyd, De Friesland, Kiemer, Ohra en ONVZ als beste uit de bus. CZ, De Goudse, ING, Menzis, OZF Achmea, Univé en VGZ bieden de beste tandartsdekkingen. De scherpst geprijsde basisverzekeringen zijn van Zekur, AnderZorg, FBTO en Blue.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.