nieuws

Hypotheekproductie 6% lager in september

Cijfers

In september is voor € 5,08 mld aan hypotheken ingeschreven bij het Kadaster. Dat is ruim 6% minder dan in september vorig jaar, toen de productie € 5,43 mld bedroeg. Het aantal nieuwe hypotheken is eveneens met 6% gedaald tot 19.288 (20.464).

Hypotheekproductie 6% lager in september

Het derde kwartaal is uitgekomen op een hypotheekproductie van € 16,28 (17,42) mld; het aantal nieuwe inschrijvingen is met 9% gedaald tot 59.669 (65.619). Daarmee is gebroken met de trend van het eerste halfjaar, dat nog goed was voor een plus van 21% in omzet. In juni was de omzet overigens al met 4% gedaald en juli bedroeg de afname 9%.
In de cijfers is het effect van de per 1 augustus aangescherpte Gedragscode Hypothecaire Financieringen nog niet terug te zien; in verband met de doorlooptijd van hypotheekaanvragen zijn de gevolgen doorgaans pas enkele maanden later zichtbaar in de Kadaster-cijfers.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.