nieuws

SOS meldt forse stijging meldingen uit Egypte

Cijfers

Uit cijfers over de maand juli ziet alarmcentrale SOS International een toename van maar liefst 40% van het aantal ziekte- en ongevalmeldingen vanuit Egypte ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Opmerkelijk, aangezien volgens brancheorganisatie ANVR het aantal boekingen naar Egypte vergeleken met zomer 2010 met bijna 30% is gedaald.

SOS meldt forse stijging meldingen uit Egypte

"Het betreft voornamelijk ziektemeldingen. Met stip op 1 staan in Egypte de diarree-klachten", zegt de woordvoerder van de alarmcentrale.  
SOS International verwerkte in de maand juli ruim 15.000 hulpvragen van reizigers met medische of materiële problemen in het buitenland. Door de toename van het aantal medische alarmmeldingen vanuit Egypte, Turkije, Spanje en Griekenland ziet SOS International een totale stijging van ruim 13% op het aantal medische dossiers ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar.
Vanuit Turkije deden deze maand ruim 800 vakantiegangers een beroep op de alarmcentrale voor medische hulp. Hiermee voert het land de top 5 aan van landen waarvandaan Nederlanders wegens ziekte of ongeval de hulp van de alarmcentrale inroepen. Spanje, Frankrijk, Griekenland en Duitsland zijn goed voor respectievelijk plaats 2 tot en met 5.

Reageer op dit artikel