nieuws

Florius valt uit top 10 hypotheekbedrijven

Cijfers

Het concern ABN Amro heeft in de eerste zes maanden van dit jaar marktaandeel verloren op de binnenlandse hypotheekmarkt. De via het intermediair werkende dochter Florius verloor, volgens de ‘Hypotheekupdate’ van IG&H, 2,4 procentpunt marktaandeel en is van de vierde plaats teruggevallen tot buiten de top 10. ABN Amro zelf verloor een vol procentpunt marktaandeel; de bank is daarmee nog wel steeds de derde hypotheekverstrekker van Nederland.

Florius valt uit top 10 hypotheekbedrijven

Op plek één en twee blijven Rabobank en ING staan. Marktleider Rabobank leverde 2,1 procentpunt marktaandeel in, maar lijkt voor de tweede helft van dit jaar een inhaalslag te hebben ingezet, stelt IG&H. ING won marktaandeel (+3,4 procentpunt), zowel met ING Bank als met Westland Utrecht.
Aegon rukt dankzij een gestegen aandeel van 2,1 procentpunt op naar de vierde stek, gevolgd door SNS Bank en Westland Utrecht, die beiden drie plaatsen opschuiven, onder meer ten koste van BNP Paribas. Argenta ligt na haar terugkeer in de Nederlandse markt op koers om de doelstelling van ruim 2% marktaandeel te gaan halen; met de huidige 1,6% staat Argenta nog niet in de top 10.
De groei in hypotheekomzet en aantal verkochte hypotheken bleef in het tweede kwartaal beperkt tot 4% respectievelijk 1%. Die stijging schrijft IG&H toe aan de oversluitmarkt en ophogingen van bestaande hypotheken voor verbouwingen, aangezien het aantal verkochte woningen volgens cijfers van NVM en Kadaster met 7,5% afnam.

Reageer op dit artikel