nieuws

Beste jaarverslag voor Verberkmoes Assurantiën

Cijfers

In een door verzekeraar Legal & General uitgeschreven wedstrijd is het openbaar jaarverslag van Verberkmoes Assurantiën in Valkenswaard uitgekozen tot het beste jaarverslag van een Nederlands intermediairbedrijf. Uit dat verslag valt op te maken dat het bedrijf vorig jaar een minieme omzetdaling kende; de inkomsten blijven afgerond op € 2,7 mln.

Beste jaarverslag voor Verberkmoes Assurantiën

Verberkmoes signaleert in het jaarverslag een sterke verschuiving van afsluitprovisie naar doorlopende provisie. In 2006 bedroeg de afsluitprovisie nog bijna 25% van de totale omzet, in 2010 is dit percentage teruggelopen naar 9%. Het kantoor in Valkenswaard realiseerde en licht hoger resultaat voor belastingen van € 0,5 mln.
In het jaarverslag van Verberkmoes worden behalve de financiële resultaten nog diverse andere onderwerpen aangesneden, zoals de wijze van beloning, maatschappelijk verantwoord ondernemen, klantervaringen en personeelsbeleid. Volgens de jury blinkt het jaarverslag uit qua transparantie en weet Verberkmoes op een goede manier de meerwaarde van het bedrijf over te brengen.
Legal & General riep eerder dit jaar assurantietussenpersonen op om een openbaar jaarverslag op te stellen en te publiceren, een actie die op dit moment nog geen gemeengoed is in de branche. De achterliggende gedachte is dat "klanten die een goed beeld hebben van de meerwaarde van een financieel dienstverlener in 2013 gemakkelijker zullen accepteren dat zij voor bepaalde diensten een vergoeding moeten betalen", aldus Legal & General. "Gezien mijn verleden als registeraccountant, was dit natuurlijk een uitdaging die ik graag aan wilde gaan", zegt algemeen directeur Roland van Kemenade (op de foto links).

Reageer op dit artikel