nieuws

Levenproductie dit jaar op -16%

Cijfers

De verkoop van individuele levensverzekeringen is in september verder teruggelopen. Met een totale omzet van € 268 (329) mln komt de productie bijna 19% lager uit dan in september vorig jaar. Het aantal nieuwe polissen gaat met 15% achteruit tot 56.300 (66.100). Na driekwart jaar staat de teller voor de levenproductie op -16%.

Levenproductie dit jaar op -16%

Ook de verkoop van uitgestelde lijfrenteverzekeringen zit nu stevig in het slop, zo blijkt uit cijfers van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Werd in augustus al de laagste productie van deze eeuw genoteerd, september doet het nog minder met slechts een kleine € 49 mln. Direct ingaande lijfrentes blijven daarentegen een stabiele factor in de levenproductie: september levert € 149 (155) mln aan premies op, slechts 4% minder dan een jaar eerder.
Na driekwart jaar staat de levenproductie op € 3.403 (4.073) mln, wat een krimp betekent van ruim 16%. Het derde kwartaal draagt op de kop af € 900 (1.091) mln (-17,5%) bij. De beleggingspolissen zijn trouwens hard op weg naar (opnieuw) een halvering van de jaarproductie: de eerste negen maanden waren goed voor € 307 (565) mln aan nieuwe premies. De zorgen voor het segment spaarpolissen zijn eveneens groot: tot en met september komt de verkoop tot een productie van € 158 (361) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.