nieuws

Europese premieomzet Schade krimpt voor het eerst in tien jaar

Cijfers

De omzet van de Europese verzekeringsmarkt is vorig jaar licht gegroeid, zo blijkt uit cijfers van verzekeraarsfederatie CEA. De totale premieomzet is licht gegroeid, maar de schadeverzekeraars hebben voor het eerst in tien jaar de brutopremie-inkomsten zien dalen.

Europese premieomzet Schade krimpt voor het eerst in tien jaar

De Europese verzekeraars hebben vorig jaar in totaal een omzet geboekt van € 1.057 mld, bijna 3% meer dan in 2008. In Schade werd 2% minder  aan premies ontvangen. De teruggang tot € 409 (417) mln is vooral te wijten aan de crisis, zo stelt de CEA. Consumenten beperken hun dekking om kosten te besparen.
Motorrijtuigenverzekeringen vormen met een premieomzet van € 121 (127) mld de grootste branche in Schade. Italië, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn samen goed voor 60% van alle motorrijtuigenpremies. 
De premies uit levensverzekeringen zijn met 4,7% gegroeid tot € 647 mld. De CEA schrijft dat voor een groot deel toe aan de groeiende populariteit van gegarandeerde levensverzekeringen.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.