nieuws

Camera weer meest geclaimd op reispolis

Cijfers

De schadeafdeling van de Europeesche heeft een top 10 samengesteld van alle voorwerpen die in juli en augustus zijn geclaimd op de reisverzekering. Net als vorig jaar voert de camera die ranglijst aan: het apparaat is goed voor 12% van alle claims. Opvallend is dat de videocamera steeds verder op de lijst wegzakt omdat de meeste digitale fotocamera’s tegenwoordig ook een videofunctie bevatten.

Camera weer meest geclaimd op reispolis

De Europeesche ziet ook een duidelijke afname in het aantal geclaimde brillen en contactlenzen (10% van het totaal) en schrijft dat toe aan de opkomst van daglenzen en laserbehandelingen. Het aandeel geclaimde iPhones en iPods is het afgelopen jaar juist toegenomen tot 7%. Ook het aantal geclaimde laptops is dit jaar toegenomen, maar komt nog niet voor in de top 10. Die telt verder de mobiele telefoon (11%), de koffer (10%), kleding (8%), portemonnees met inhoud (7%), sieraden en horloges (7%), reisdocumenten en rijbewijs (5%) en de noodaanschaf van kleding en toiletspullen (5%).

Reageer op dit artikel