nieuws

Zwaar verlies bij sterk verkopend Yarden

Cijfers

Uitvaartverzekeraar Yarden heeft 2008 met een zwaar negatief resultaat afgesloten. Onder de streep staat een bedrag van € -49,3 mln, tegen een winst van € 35,0 mln een jaar eerder. “Zwaar tegenvallend”, betitelt de uitvaartverzorger en -verzekeraar dit resultaat. De verkoop van uitvaartpolissen steeg daarentegen met meer dan 50%.

Zwaar verlies bij sterk verkopend Yarden

"De ontwikkeling op de financiële markten heeft ook ons geraakt", zegt Yardens directievoorzitter Peter van Wageningen. "Maar door de maatregelen die wij de afgelopen jaren hebben genomen is onze solvabiliteit nog steeds goed." Die daalde – in het licht van het nieuwe financiële toetsingskader – met 43 procentpunten tot 72% van de totale voorzieningen. In oude solvabiliteitstermen kelderde de solvabiliteitsmarge van 448% naar 161%.
De groei van de verkoop van uitvaartverzekeringen zette door. In termen van verzekerd kapitaal nam de productie van circa € 400 mln toe tot € 605 mln. De toename schrijft Yarden volledig toe aan de intermediaire distributie. Het premie-inkomen uit uitvaartverzekeringen steeg tot € 69,8 (54,1) mln.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.