nieuws

Sterretjes worden steeds vaker gerepareerd

Cijfers

Het schadebedrag door zogenaamde ‘sterreparaties’ is voor verzekeraars in drie jaar tijd verdubbeld en kwam in 2008 uit op € 40 mln, meldt het Centrum voor Verzekeringsstatistiek (CVS). In 2005 werd nog voor € 20 mln aan sterretjes gerepareerd.

Sterretjes worden steeds vaker gerepareerd

De toename van het aantal 'sterretjesclaims' kan volgens het CVS onder meer worden verklaard door de gratis reparaties voor cascoverzekerden die veelal op openbare parkeerplaatsen worden worden uitgevoerd door ambulante bedrijfjes. Doordat sterretjes in autoruiten tegenwoordig eerder worden gerepareerd, neemt het aantal ruitbreuken af. Vier jaar geleden bestond tweederde van alle ruitschadeclaims nog uit ruitbreuken, maar in 2008 was dit gedaald tot 50%.
De meeste ruitschadeclaims worden tussen maart en juli ingediend. Volgens het CVS hangt dit samen met de vorstperioden in het voorjaar, waardoor asfalt loslaat en kleine steentjes de autoruiten beschadigen. De meeste ruitbreuken worden geregistreerd in de vier grote steden.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.