nieuws

Crisis laat Van Kampen Groep ongemoeid

Cijfers

De economische crisis lijkt aan de deur van serviceprovider en volmachtbedrijf Van Kampen Groep voorbij te gaan. Het bedrijf in Hoorn heeft de volumes in 2008 opnieuw zien toenemen en “ook in het eerste kwartaal groeien wij nog in aantal polissen en premievolume”, zegt directeur Lex van Kampen (foto).

Crisis laat Van Kampen Groep ongemoeid

VKG voert inmiddels het beheer uit over meer dan 300.000 polissen, tegen 243.000 begin 2008. Daar zitten ongeveer 3.300 assurantietussenpersonen achter. De premieomzet die met die polissen gemoeid is, bedraagt inmiddels € 141 mln, tegen € 120 mln een jaar eerder. Het premievolume dat hiervan voor rekening komt van het volmachtbedrijf is € 37 (26) mln.
Het volmachtbedrijf noemt de introductie van het VKG Gezinspakket, met als risicodragers Zevenwouden en Arag, een succes. Aan de vijf bestaande dekkingen in de pakketpolis (woonhuis, inboedel, aansprakelijkheid, rechtsbijstand en doorlopende reis/annulering) wordt volgende week de optie 'auto' toegevoegd. Waar tussenpersonen op de nettopremie hun doorlopende provisie kunnen laten variëren tussen 0% en 25%, blijft die voor de autoverzekering beperkt tot 20%.

Reageer op dit artikel