nieuws

Presentatie en initiatief heel belangrijk voor verloop carrière

Carrière 2170

Match Insurance koppelt jonge honden in de verzekeringswereld aan oude rotten in het vak. Een jaar lang komen de koppels bij elkaar om kennis uit te wisselen en ervaringen te delen. Een interview met mentor Christianne Lensink (Zurich) en mentee Diana Meuffels (HDI). “Als je iets voor elkaar wilt krijgen, zul je daar zelf achteraan moeten gaan.”

Presentatie en initiatief heel belangrijk voor verloop carrière

Diana Meuffels werkt nog maar net als Claims Handler Casualty bij de zakelijke verzekeraar HDI. Zij is gekoppeld aan de ervaren mentor Christianne Lensink, Global Relationship Leader bij Zurich Benelux.

Waarom zei je ja tegen het Match Insurance traject?

Diana: “Toen ik rechten studeerde had ik er eigenlijk nooit aan gedacht om bij een verzekeraar te gaan werken. Vanuit mijn interesse voor het aansprakelijkheidsrecht ben ik bij HDI aan de slag gegaan. Ik werkte er pas net toen ik van het Match Insurance-traject hoorde. Aangezien de verzekeringswereld voor mij grotendeels onbekend was, leek het Match Insurance project -waarbij je gekoppeld wordt aan een ‘ouwe rot’ uit het vak- mij een goede manier om daar meer in thuis te raken.”

Christianne: “Ik vind het belangrijk om open te staan voor nieuwe initiatieven en al helemaal indien het, zoals hier, een project met jonge gemotiveerde mensen betreft.”

Wat is er uit jullie gesprekken gekomen?

Christianne: “Een specifieke insteek hebben wij niet gehad, vooral omdat Diana op het moment dat dit Young InSurance initiatief startte, net bij haar werkgever HDI was begonnen. Na het eerste oriënterende gesprek hebben wij vastgesteld dat (jezelf) goed presenteren en initiatief nemen onafhankelijk van welke functie je ook bekleedt, heel belangrijk zal zijn voor een positief verloop van je carrière.

Diana: “In eerste instantie wilde ik meer leren over de verzekeringswereld maar het Match InSurance project was veel breder en ging dieper. We hebben hele open gesprekken gehad over allerhande verschillende zaken, bijvoorbeeld over dingen waar ik tegenaan liep als starter, welke keuzes je kunt maken in je loopbaan en hoe te bepalen welke keuzes voor jou de juiste zijn.”

Young InSurance Diana Meuffels HDI

Wat heb je het afgelopen jaar geleerd als mentee? En leert een mentor ook?

Diana: “Als je iets voor elkaar wilt krijgen, zal je daar zelf achteraan moeten gaan. Blijf daarbij dicht bij jezelf en gebruik je kwaliteiten, dan gaat het namelijk een stuk makkelijker.”

Christianne: “Zeker, Diana stroomt over van enthousiasme. Deze positieve energie neem je als vanzelf van haar over. Heel mooi om te zien dat ze dit enthousiasme ook gebruikt om dingen te bereiken en voor elkaar te krijgen.”

Waarom raad je het Match InSurance traject aan?

Diana: “Ik ben het traject helemaal aan het begin van mijn loopbaan begonnen en wist eigenlijk niet zo goed wat ik ermee wilde bereiken. Christianne was voor mij echt een ‘coach’ aan wie ik alles kon vragen en voorleggen. Dat heb ik zeer gewaardeerd!”

Christianne: “Bij je eerste baan ligt de focus vaak op één specifiek vakgebied zoals claims of acceptatie. Je werkgever zal je opleiden en begeleiding geven maar vaak alleen op het gebied van dit specifieke onderdeel. Je kunt er vanuit gaan dat de mentor al verschillende banen heeft gehad en vaak in verschillende specialismen binnen onze branche. Door hier als mentor-mentee samen over te sparren, kun je je een beter beeld vormen over je gewenste carrière en welke stappen je daarbij zou kunnen nemen.”

Lijkt het je leuk om deel te nemen aan het Match InSurance traject van dit jaar? En ben je maximaal vier jaar werkzaam in de verzekeringsbranche op minimaal HBO denkniveau? Geef je dan nu op via: match@younginsurance.nl.

Dit is een partnerbijdrage van de Young Insurance. Bekijk hier een volledig overzicht van partnerberichten van Young Insurance

Reageer op dit artikel