nieuws

Zeynep Bulut: “Young InSurance is voor mij de plek om leeftijdsgenoten te ontmoeten”

Carrière 512

In am:magazine staat iedere maand een talent uit de branche in de schijnwerpers. In november was dit Zeynep Bulut (27) die werkt als interim Salesforce Coördinator bij Marsh. Daarnaast is ze bestuurslid bij Young InSurance. “Het is voor mij dé plek waar ik leeftijdsgenoten kan ontmoeten.”

Zeynep Bulut: “Young InSurance is voor mij de plek om leeftijdsgenoten te ontmoeten”

Hoe ben je in de branche terechtgekomen?
“Ik ben vijf jaar geleden begonnen bij Van Ameyde. Daar vertelde ik klanten of zij wel of niet gedekt waren voor geleden schade. Dat heb ik niet heel lang gedaan; ik krijg namelijk energie als ik mensen blij kan maken en dat deed ik als schadebehandelaar niet altijd. Bij slecht nieuws voelde ik de teleurstelling en dat kostte me veel energie. Toen ben ik op zoek gegaan naar iets anders.”

Welk beeld had je vooraf van ‘het wereldje’?
“Tijdens mijn stage bij een verzekeraar voelde het als een ‘grijze’ en statische markt, maar dat is gelukkig veranderd. In korte tijd heb ik veel geleerd en zag ik ook veel meer van de branche. Bij Van Ameyde ging ik verder in het Business Development team, waar ik begon met de inrichting van optimaal klantbeheer. Hierdoor heb ik veel affiniteit met het CRM Tool Salesforce.“

Wat doe je bij Marsh?
“Van Ameyde stimuleert groei en persoonlijke ontwikkeling. Zo ben ik ook bij Marsh terechtgekomen. Ik ben interim Salesforce Coördinator op de afdeling Marketingcommunicatie. Ik ondersteun accountmanagers bij het juist en volledig verwerken van data, bouw dashboards en rapportages en rapporteer dit vervolgens aan de Sales Leader binnen Nederland. Het is heel gaaf om binnen dezelfde branche een kijkje te kunnen nemen in een andere keuken en tegelijkertijd mijn kennis te vergroten.”

Waar liggen voor jou de uitdagingen?
“Kennis van toekomstige ontwikkelingen is voor Marsh van cruciaal belang. Via planning en forecasting proberen wij een beeld te krijgen van de verwachtingen. Door steeds sneller veranderende omstandigheden is de frequentie van forecasting ook hoger en moet ik er steeds dichter bovenop zitten. Om vroegtijdig het management te kunnen informeren, is het heel belangrijk dat de data juist en volledig is.”

Hoe belangrijk is een club als Young InSurance voor een verzekeringstalent?
“Tijdens mijn eerste am:dag, schrok ik van het publiek vanwege de ontbrekende leeftijd- en geslachtsdiversiteit. Young InSurance was voor mij dan ook dé plek waar ik leeftijdsgenoten kon ontmoeten. Samen met 9 anderen zit ik in het bestuur. Wij brengen jonge verzekeringsprofessionals bij elkaar en organiseren inhoudelijke kennissessies. Informeel bijpraten en netwerken staan hier centraal.”

Je bent jong, zeker voor de branche. Wat gaat de toekomst jou brengen?
“Er zijn zoveel interessante aspecten waarin ik me wil verdiepen. Daarnaast ben ik nieuwsgierig naar de toekomst van de branche. Als ik alleen al kijk naar ontwikkelingen van de afgelopen 5 jaar, denk ik dat er nog veel mogelijkheden zijn waar organisaties ‘geen tijd’ voor hebben. Daarom helpt het soms om afstand te nemen en alles op je af te laten komen, maar ondertussen wel na te denken over mogelijke scenario’s.”

Reageer op dit artikel