video

“Investeren in IT is ook gewoon proberen”

Branche 858

Harm Vollmuller, directeur en mede-eigenaar van RISK Verzekeringen in Nieuwegein begon 7 jaar geleden met een klein eerste stapje richting IT. Dat kleine stapje is inmiddels het fundament van het kantoor: “Wij noemen ons een insurtech serviceprovider.”

“Investeren in IT is ook gewoon proberen”

“Ga eens bij jezelf na: hoeveel procent van je tijd ben je bezig met processen? En hoeveel procent daadwerkelijk met de klant? Als dat 50-50 is, dan weet je waar je aan de slag moet: automatiseer je processen.” Dat zegt Harm Vollmuller, directeur en mede-eigenaar van RISK Verzekeringen in Nieuwegein. Ongeveer 7 jaar geleden begon hij met een “klein eerste stapje richting IT”. Dat kleine stapje is inmiddels het fundament van het kantoor: “Wij noemen ons een insurtech serviceprovider.”

Klanten willen niet betalen voor processen

“Als ondernemer wil je iets achterlaten. Je wilt collega’s naar een volgende fase brengen. Iets toevoegen voor klanten. Onze overtuiging is: een klant wil niet betalen voor je proces. Hoeveel tijd en aandacht je er ook aan besteedt. Hoe meer en hoe strakker je dit kunt automatiseren, des te beter. Inmiddels zijn we zover dat aan bijvoorbeeld het sluiten van een autoverzekering geen mensenhand meer aan te pas komt.”

Innoveren is een kwestie van aan de slag gaan

Digitalisering is wat Harm betreft een kans die ondernemende advieskantoren niet moeten laten liggen. Zijn advies: “Draal niet te lang, en zet hierin stappen. Innoveren is een kwestie van aan de slag gaan. Dingen proberen, schrappen of uitbouwen. Innoveren helpt je meer verschil te maken in je adviestraject aan klanten. Laat die kans niet liggen, tot het moment dat een andere partij je voorbijstreeft.”

Bekijk de video: welke keuzes maakte RISK? Wat zijn de geleerde lessen? Welke valkuilen ziet Harm Vollmuller voor kantoren die meer willen investeren in digitalisering?

Video

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.