video

FiDiB geeft Masterclass

Branche 1090

Wie is er nu eigenlijk aansprakelijk voor de schade van de monstertruck? Op 28 september 2014 vindt in Haaksbergen een verschrikkelijk ongeluk plaats. Een monstertruck rijdt het publiek in. Doden en gewonden zijn het gevolg. Al vrij snel na het ongeval komen de vragen boven. Hoe kon het gebeuren? Hoe zit met de vergunningen? Had de gemeente wel een vergunning mogen geven?

FiDiB geeft Masterclass

Wie is of zijn aansprakelijk voor de gevolgen? Is dat de eigenaar van de monstertruck (die ook de bestuurder was), de organisator van het evenement, de gemeente of mogelijk allen tegelijk en ook nog anderen? Hoe zat en hoe zit het met de verzekeringen?
Dik van Velzen neemt ons tijdens deze Massterclass mee in de casuïstiek, waarbij de mogelijke antwoorden op bovenstaande vragen aan de orde komen. Van Velzen is hoofdredacteur van de Beursbengel en senior adviseur bij NIBE-SVV.

Video

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.