nieuws

In één maand ziet financiële dienstverlening 1.500 banen verdwijnen

Branche 2454

Afgelopen maand is het aantal banen in de financiële dienstverlening met 1.500 teruggelopen. De branche is de enige sector in het ADP Nederland Werkgelegenheidsrapport waar sprake is van een afname.

In één maand ziet financiële dienstverlening 1.500 banen verdwijnen

De werkgelegenheid in Nederland nam in de laatste maand van 2017 toe met ruim 28.000 banen. Die groei komt voor het grootste deel voor rekening van de zakelijke dienstverlening met een plus van 22.300. Dat blijkt uit cijfers die salarisadministrateur ADP maandelijks publiceert.

Kwartaalverlies: 2.600 banen

Alle sectoren laten groei zien, behalve de financiële dienstverlening. Die belandde 1.500 arbeidsplaatsen in de min. ADP becijferde vorige maand nog dat het gemiddeld baanverlies van de branche per maand 200 bedroeg. De laatste drie maanden zaten ruim boven dat gemiddelde: 500 in oktober, 600 in november en dus nog eens 1.500 in december.

In 2017 steeg de totale werkgelegenheid in Nederland met meer dan 200.000 banen. “Deze groei werd voornamelijk gegenereerd door de sectoren zakelijke dienstverlening, de handel, horeca en de informatiesector, terwijl de financiële dienstverlening worstelde met het verlies van banen”, aldus Ahu Yildirmaz, vicepresident van het ADP Research Institute.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.