nieuws

Met salarisverhoging van 50% speelt Ralph Hamers (ING) eindelijk in de Eredivisie

Branche 10618

Dat vooral mannen het nog goed voor zichzelf weten te regelen blijkt uit de jongste salarisrel in de top van financieel Nederland. Ralph Hamers, CEO van ING, gaat er dit jaar maar liefst 50% op vooruit, bevestigt president-commissaris Jeroen van der Veer tegenover het Financieele Dagblad. Eerder oogstte ASR forse kritiek met een salarisverhoging van 37% voor topman Jos Baeten.

Met salarisverhoging van 50% speelt Ralph Hamers (ING) eindelijk in de Eredivisie

Vanaf dit jaar krijgt Hamers er jaarlijks extra aandelen bij ter hoogte van 50% van zijn vaste salaris van €1,75 mln. Bij de huidige aandelenkoers komt zijn totale salaris daarmee uit op ruim  3 miljoen euro. Omdat er geen prestatiedoelen aan de betaling in aandelen is gekoppeld, valt het variabele salaris niet onder de bonusregels voor financiële instellingen.

Eredivisie vs. Jupiler League

Volgens president-commissaris Jeroen van der Veer, recent nog in het nieuws bij de val van minister van Buitenlandse Zaken Halbe Zijlstra, verdiende Hamers veel te weinig ten opzichte van zijn collega’s bij Europese ondernemingen van dezelfde omvang, zoals Volkswagen, Ahold-Delhaize en de Franse bank Société Générale.”Ralph Hamers is Eredivisie, maar werd Jupiler League betaald.”

Salarisverhoging Baeten

Een zelfde soort argumentatie werd ook door de rvc van ASR gebruikt voor de forse salarisverhoging voor Jos Baeten en de andere bestuurders bij de verzekeraar. Baeten ziet zijn salaris de komende twee jaar met 37% groeien tot € 740.000.  “Het gat tussen wat wij betalen en wat de rest betaalt, moeten we verkleinen als we als rvc topspelers willen werven en behouden”, aldus rvc-voorzitter Kick van der Pol in een toelichting

‘Hoop op begrip’

Van der Veer wil tegenover het FD niet zeggen of Hamers zelf heeft gevraagd om de loonsverhoging. Hij hoopt op begrip van het cao-personeel van ING, dat het vanaf 1 september 2018 met een loonsverhoging van 1,75% moet doen.  Hamers gaat straks ruim dertig keer zoveel verdienen als de gemiddelde ING-medewerker.

Reageer op dit artikel