nieuws

Coen de Ruiter bij Radar radio: ‘Uitvaartpolis keert vaak minder uit dan gedacht’

Branche 2147

Een uitvaartpolis keert vaak minder uit dan nabestaanden op grond van de polis dachten. Deze boodschap ventileerde Independer-directeur Coen de Ruiter zaterdag tijdens de radio-uitzending van het consumentenprogramma Radar. Hij gaf de luisteraars de tip mee dat zelf sparen vanaf het begin van je leven ook een optie is. 

Coen de Ruiter bij Radar radio: ‘Uitvaartpolis keert vaak minder uit dan gedacht’

In de uitzending werd aandacht besteed aan over- of onderverzekering. Dubbel verzekeren komt volgens Coen de Ruiter (foto) veel voor. “Met name in zorg- en reisverzekeringen wordt veel dubbel verzekerd”, aldus De Ruiter. Als voorbeeld van oververzekering werd ook de smartphoneverzekering aangehaald. Die zou ook via de inboedelverzekering al gedekt zijn.

Onderverzekering

Het fenomeen  onderverzekering bestaat echter ook, zo hield de Ruiter de luisteraars voor. “Bij een autoschadeverzekering nemen consumenten een inzittendenverzekering, maar daarmee zijn ze zelf en hun spullen niet verzekerd”, aldus de directeur van de vergelijkingssite. Bij ouderen schiet de inboedelverzekering vaak te kort. “Het inboedelbedrag is niet aangepast aan de huidige tijd.”

Tandartsdekking

Consumenten moeten wat de De Ruiter betreft zelf berekenen of de premie van een verzekering wel opweegt tegen de schade, bij een autoverzekering bijvoorbeeld. “Is de auto nog allrisk waard? Als je auto inmiddels verouderd is krijg je er toch niet dat gedachte bedrag voor terug.” Ook de uitvaartpolis en de tandartsdekking bij de zorgverzekering zijn volgens hem voorbeelden van verzekeringen waarbij je vaak beter zelf kunt sparen voor de kosten.

Reageer op dit artikel