nieuws

Winterserie (16): Terugblikken en vooruitkijken met Joep Beukers

Branche 1213

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zat de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar 2018 kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering is het woord aan Joep Beukers, directeur innovatie bij pensioenuitvoerder APG.

Winterserie (16): Terugblikken en vooruitkijken met Joep Beukers

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“De razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van blockchain en kunstmatige intelligentie die APG in staat stellen om nog betere diensten te leveren aan onze pensioenfondsklanten en hun deelnemers. Verder de klimaatagenda van het nieuwe kabinet en van verschillende bedrijven in Nederland die veel kansen bieden voor APG en onze pensioenfondsklanten.”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“We willen innovaties zo snel mogelijk inzetten om tot concrete oplossingen. Zodat de voordelen van al die snelle ontwikkelingen ten bate komen van pensioenfondsen en hun deelnemers. Dat gaat voor een innovatieman natuurlijk nooit snel genoeg!”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“Bij APG willen we grote stappen zetten op gebied van blockchain en kunstmatige intelligentie. Denk daarbij aan een pensioenadministratie in de blockchain of een chatbot die deelnemers helpt in het maken van keuzes voor hun financiële toekomst. Verder wens ik ook dat wij als grote beleggers mogelijkheden ontdekken om te investeren in een Nederlandse oplossing die een significante bijdrage gaat leveren aan de sustainable developments goals.”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Privé natuurlijk mijn familie en vrienden. Vanuit APG wens ik onze pensioenfondsklanten, werkgevers en natuurlijk de miljoenen deelnemers waar we dagelijks hard voor werken het allerbeste toe.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“De nieuwe pensioenadministratie in blockchain, maar ook een oplossing met kunstmatige intelligentie die deelnemers helpt grip te krijgen op hun financiële toekomst.”

Eerdere afleveringen van deze serie zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel