nieuws

Winterserie (13): Terugblikken en vooruitkijken met Anke Schlichting

Branche 2006

De jaarwisseling vraagt om reflectie en nieuwe plannen. Met welk gevoel en met welke intenties zat de verzekeringsprofessional bij de kerstboom en aan de oliebollen? Wat heeft 2017 ons gebracht en welke wensen hebben we als we naar 2018 kijken? am: maakte een rondje langs de velden. In deze aflevering is het woord aan Anke Schlichting, CTO bij Aegon Nederland.

Winterserie (13): Terugblikken en vooruitkijken met Anke Schlichting

Wat waren volgens jou de hoogtepunten van 2017?
“Gelukkig waren er meerdere hoogtepunten in 2017. Eén daarvan is mijn start bij Aegon, een prachtig ondernemend bedrijf, en een bedrijf dat midden in de samenleving staat met het ondersteunen van de Alzheimer Stichting en het project Van Schulden naar Kansen. Een ander hoogtepunt zijn de verbeteringen die we in onze digitale adviseursbediening hebben aangebracht (en die hopelijk zo ook worden ervaren) zoals inzicht op klantniveau in plaats van alleen op productniveau, meer ruimte om content met adviseurs te delen en een veiliger en makkelijker log-in-functie. Ook persoonlijk waren er een paar hoogtepunten, zo ben ik enorm blij dat mij dochter goed is geland op de middelbare school en heb ik genoten van een prachtige reis naar Zuid-Afrika. Een land met grote tegenstellingen, een overweldigende natuur en heerlijke wijn.”

Welke dalen heb je in 2017 meegemaakt en wat voor impact hadden die dalen?
“Ja, dalen zijn er natuurlijk ook geweest dit jaar. Helaas hebben we dit jaar veel te vroeg en onverwacht afscheid moeten nemen van naasten en een collega. Vreselijk verdrietig, maar goed voor de reflectie die we allemaal toch vaak vergeten in de drukte van alledag. Daarom heb ik me ook erg verheugd op de kerstweek, echt tijd voor de mensen die me het meest na zijn. Op het werk loopt een project waarmee we al jaren bezig zijn nog steeds zeer moeizaam, terwijl er veel van dit project afhangt. Dit bezorgt me af en toe wel een slechte nacht ondanks dat ik een goede slaper ben.”

Welke wensen heb je voor 2018, wat zou je willen bereiken?
“Aan wensen geen gebrek… het belangrijkste wat ik te wensen heb is een goede gezondheid.  Andere wensen zijn het verder invoeren van onze digitale strategie waarbij we het voor klanten en adviseurs makkelijker maken met Aegon zaken te doen. Ook wens ik dat het eerder genoemde moeizame project voor de zomer afgerond is. Een andere wens is het verbeteren van mijn schaatsbochtentechniek in 2018, zodat ik snelheid kan maken in de bochten.”

Wie wens je in 2018 het beste toe en waarom?
“Ik wens alle mantelzorgers van Nederland het beste toe. Ik heb enorm respect voor mensen die soms ten koste van hun eigen tijd, ambities en dromen de zorg voor een ander met hart en ziel uitvoeren. Het is iets wat in onze tijd van individualisme en digitalisering niet lijkt te passen.”

Welke ontwikkelingen in de markt hoop je in 2018 mee te maken of aan te wakkeren?
“Ik hoop op het doorzetten van tech disruptie uit onverwachte hoek en meer samenwerking in onze markt.  Disruptie zorgt voor scherpte en scherpte maakt dat we creatiever zijn in onze producten, diensten en oplossingen. Samenwerking zorgt ervoor dat er minder waste is. Binnen veel van ons soort bedrijven hebben we dezelfde problemen en verzinnen we dezelfde oplossingen, het zou slimmer kunnen door samen te werken. Daarnaast hoop ik dat we vanuit Aegon de ontwikkeling voortzetten waarin we steeds meer verbanden hebben met diverse bedrijven voor kennisuitwisseling, dienstverlening en innovatie.”

Eerdere afleveringen van deze serie zijn hier te vinden.

Reageer op dit artikel