nieuws

NN Group stap verder in afhandeling overname Delta Lloyd

Branche 2076

Verzekeraar NN Group is weer een juridische stap verder wat betreft de overname van Delta Lloyd. Het bedrijfsonderdeel NN Group Bidco, dat was ingezet om de overname te bewerkstelligen, is op 31 december opgegaan in het moederbedrijf.

NN Group stap verder in afhandeling overname Delta Lloyd

In april vorig jaar meldde NN te beginnen met de integratie van de twee bedrijven. Alle bezittingen en verplichtingen van NN Group Bidco zijn door NN Group nu overgenomen. Hier hoort ook een achtergestelde schuld ter waarde van €750 miljoen bij en alle juridische entiteiten van Delta Lloyd. Het dochterbedrijf is hierbij juridisch ter ziele gegaan.

Vierde partij op de verzekeringsmarkt

Met de overname van Delta Lloyd is NN, met circa € 7,5 mld omzet, de vierde partij op de Nederlandse verzekeringsmarkt, achter Achmea, VGZ en CZ. Zorgverzekeringen niet meegerekend, is NN Group met een marktaandeel van zo’n 25% veruit het grootste verzekeringsconcern van ons land.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.