nieuws

Nederlandse autoverkoop op rolletjes, stijging van 10%

Branche 440

De Nederlandse autoverkopen blijven het goed doen in vergelijking met een jaar geleden. In augustus werden 29.584 nieuwe personenauto’s geregistreerd, een stijging van dik 10 procent. Dat meldden brancheorganisaties BOVAG en RAI Vereniging.

Nederlandse autoverkoop op rolletjes, stijging van 10%

In totaal zijn in de eerste acht maanden al ruim 288.000 nieuwe personenauto’s op kenteken gezet. Dat is 14,5 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. De top drie van bestverkochte merken bestond afgelopen maand uit achtereenvolgens Renault, Volkswagen en Peugeot. Volkswagen voert normaal gesproken de lijst aan, maar volgens een woordvoerder van RAI Vereniging wil dat per maand nog wel verschillen. Op de ranglijst over het hele jaar tot nu toe is Volkswagen wel het grootste automerk in Nederland.

Vooral compacte auto’s waren in trek. Het populairste model afgelopen maand was de Renault Clio. De topmodellen van Volkswagen stonden deze keer niet in de top vijf, die werd gecompleteerd door de Kia Picanto, Peugeot 108, Opel Karl en Toyota Aygo.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.