nieuws

Aon bundelt expertise rondom impactvolle risico’s

Branche 713

Aon voegt haar afdeling Aon Global Risk Consulting (AGRC) en het COT (Instituut voor Veiligheids- en Crisismanagement) samen. Een integrale benadering van risk management en crisismanagement is volgens de verzekeringsmakelaar cruciaal om in te spelen op opkomende risico’s.

Aon bundelt expertise rondom impactvolle risico’s

Door deze samenvoeging ontstaat bij Aon Nederland een risk consultancyafdeling van ruim vijftig mensen die een breed scala aan risico- en crisis-expertisegebieden aanbiedt. Daarnaast blijft in Nederland het COT onder de huidige naam en met de huidige dienstverlening opereren.

Weerstands- en herstelvermogen

Door risico- en crisismanagement te integreren, biedt Aon zijn klanten alle stappen van het risicomanagementproces met oplossingen voor risicobeperking, -preventie, kwantificering en financiering. Ook alle facetten van specialisaties, zoals Business Continuity Management, maken deel uit van die integrale benadering. Daarmee sluit Aon naar eigen zeggen aan op de behoefte bij zowel klanten als regelgevende instanties om de focus bij nieuwe, opkomende risico’s te leggen op het weerstands- en herstelvermogen van organisaties (de ‘resilience’).

Geopolitieke bedreigingen

“In een complexe en dynamische wereld met opkomende risico’s als cyber, terrorisme en geopolitieke bedreigingen is een integrale benadering van risk management en crisismanagement cruciaal. De samenvoeging van AGRC en COT is daar een concreet resultaat van”, vertelt Alex van den Doel, de eindverantwoordelijke voor de Nederlandse AGRC-organisatie. Marco Zannoni (38) blijft Director COT en wordt tevens Strategy Director AGRC. Hij vormt samen met Van den Doel het managementteam van de nieuwe organisatie.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.