nieuws

Amerikaanse markt wordt toegankelijker voor Europese verzekeraars

Branche 556

De EU en de VS hebben een akkoord bereikt over maatregelen die de Amerikaanse markt voor Europese (her)verzekeraars toegankelijker maakt. Er is twintig jaar over onderhandeld. De overeenkomst wordt vrijdagmiddag in Brussel ondertekend.

Amerikaanse markt wordt toegankelijker voor Europese verzekeraars

Volgens de Europese Commissie gaat het om een ‘historisch’ akkoord dat het voor verzekeraars gemakkelijker en goedkoper maakt om in Amerika actief te zijn. Nu hebben Europese herverzekeraars bijvoorbeeld een onderpandverplichting die niet geldt voor Amerikaanse bedrijven. In totaal staat naar schatting $ 40 miljard
(€ 33 miljard) aan Europese waarborgen uit.

Investeringen in banen en groei

Dat geld kan volgens Brussel beter worden besteed aan investeringen in banen en groei. Het zou gaan om $ 400 miljoen (€ 334 miljoen) per jaar, meldt persbureau ANP. Tegelijk worden maatregelen getroffen om de consument beter te beschermen, zegt de Europese Commissie. Delen van de overeenkomst worden meteen van kracht tot het hele akkoord is goedgekeurd door de lidstaten en het Europees parlement.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.