nieuws

Unilever koopt eigen preferente aandelen terug van ASR voor €142 miljoen

Branche 797

ASR en Unilever zijn overeengekomen dat Unilever de 6% cumulatief preferente aandelen Unilever N.V. die ASR in bezit heeft, terugkoopt voor circa € 142 miljoen via een openbaar bod. De opbrengst zal door ASR worden herbelegd.

Unilever koopt eigen preferente aandelen terug van ASR voor €142 miljoen

Deze aandelen vertegenwoordigen een stemrecht van circa 5,5% in Unilever N.V. De transactie vindt plaats op verzoek van Unilever en wordt naar verwachting in het vierde kwartaal van 2017 afgerond. De transactie zal een positieve impact hebben van circa € 118 miljoen op het IFRS netto resultaat van ASR.

Herbelegd

De opbrengst van de transactie is geen onderdeel van het operationeel resultaat. De opbrengst zal door ASR worden herbelegd. ASR bezit momenteel tevens een belang van minder dan 1% in Unilever N.V. middels gewone aandelen. Deze gewone aandelen zijn geen onderdeel van bovengenoemde transactie.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.