nieuws

AFM legt zwijgzame advieskantoren dwangsom op

Branche 1131

De AFM heeft twee adviesbedrijven een dwangsom opgelegd omdat ze weigeren deel te nemen aan de marktmonitor. Ondanks herhaalde verzoeken van de toezichthouder komen de bedrijven niet over de brug met de gevraagde informatie. Als ze daarin blijven volharden kost hen dat nu € 2.000 per dag.

AFM legt zwijgzame advieskantoren dwangsom op

De Autoriteit Financiële Markten (AFM) legde op 8 augustus een last onder dwangsom van €2.000 per dag op aan zowel Van der Aa Assurantiën uit Enschede als De Hypotheekexperts uit Almere. Beide bedrijven voldeden niet aan informatieverzoeken van de toezichthouder.

Herhaalde verzoeken

Ondanks herhaalde verzoeken hebben de twee advieskantoren de gevraagde informatie niet geleverd. Daarom legt de AFM aan beide bedrijven een dwangsom op. Voor iedere dag dat niet aan de opgelegde last om de informatie alsnog te verstrekken wordt voldaan, loopt de dwangsom op met €2.000, tot een maximum van in totaal €20.000.

 

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.