nieuws

AM neemt vastgoedpositie ASR op ENKA-terrein Ede over

Branche 547

Projectontwikkelaar AM neemt de positie over van ASR Vastgoed Projecten in de gebiedsontwikkeling van het voormalige ENKA-terrein in Ede. Met de overname van de ASR-positie verwerft AM direct de ontwikkeling van 400 woningen, boven haar bestaande planvoorraad van 400 woningen op deze locatie, en wordt de projectontwikkelaar volledig verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van het gebied.

AM neemt vastgoedpositie ASR op ENKA-terrein Ede over

ASR en AM werken al sinds 2002 samen op de Edese locatie van het voormalige ENKA, de kunstzijdefabrikant die later opging in chemiereus Akzo. In 2002 sloot de fabriek haar deuren. De overname van het ASR-aandeel in de herontwikkeling van het terrein past bij de wens van AM om een prominente rol te spelen in gebiedsontwikkelingen in Nederland.

Negen rijksmonumenten

De totale gebiedsontwikkeling Op Enka Ede houdt de restauratie in van negen rijksmonumenten en de realisatie van circa 1.300 woningen. Hiervan zijn er inmiddels 500 opgeleverd dan wel in aanbouw.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.