nieuws

Vermogensbeheerder Actiam neemt afscheid van kolen

Branche 448

Actiam, de vermogensbeheerder van verzekeraars Reaal en Zwitserleven en ASN Bank, sluit per direct steenkolenmijnbouw uit van alle beleggingsportefeuilles en indexfondsen. Dat kondigde het Vivat-onderdeel aan vanaf Spitsbergen waar het meereist met Two Degrees-expeditie van poolreizigster Bernice Notenboom om aandacht te vragen voor klimaatverandering.

Vermogensbeheerder Actiam neemt afscheid van kolen

De vermogensbeheerder stopt met beleggen in alle bedrijven die voor meer dan 15% van hun omzet halen uit de kolenmijnbouw. Hans van Houwelingen, CEO van Actiam: “Door de verdergaande uitsluiting van kolenmijnbedrijven willen we ons beleggingsbeleid verder kracht bijzetten en commitment tonen aan het klimaatakkoord van Parijs.”

De vermogensbeheerder riep in februari de G20 op om de subsidies op fossiele brandstoffen te beëindigen. Actiam beheert een vermogen van € 51,4 miljard.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.