nieuws

Vergeet de techgoeroe’s, Nederlandse automobilist wil zelf rijden

Branche 1071

Niet alleen verzekeraars maar ook fabrikanten zelf hebben nog wel wat werk voor de boeg voor de Nederlander massaal in de zelfrijdende auto stapt. Onderzoek van Maurice de Hond in opdracht van platform Zelfsturing.it leert dat 55% van de Nederlanders ook in de toekomst zelf wil blijven rijden. Ook voor andere disruptive technologieën is in ons land bar weinig belangstelling.

Vergeet de techgoeroe’s, Nederlandse automobilist wil zelf rijden

Van de 1.500 ondervraagde Nederlanders zou slechts een derde overstappen op een zelfrijdende auto. Bij andere technologieën is de koudwatervrees nog veel groter. Liefst 95% van de ondervraagden geeft op voorhand aan niet te willen bankieren via Facebook of Whatsapp, waar dit in landen als China al veelvuldig gebeurt.

Nieuwe regelgeving

Volgens trendwatcher Vincent Everts, oprichter van Zelfsturing.it, gaan Nederlanders uiteindelijk vanzelf overstag. Tegenover het Algemeen Dagblad stelt hij dat nieuwe Europese regelgeving voor het betalingsverkeer (PSD2) daarbij gaat helpen. “Als mensen zien hoe gemakkelijk het werkt, gaan ze het vanzelf gebruiken.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.