nieuws

Veel belangstelling voor nieuwe obligaties Vivat

Branche 684

Vivat heeft voor € 650 mln aan nieuwe obligaties uitgeven. Met de transactie wilde de verzekeraar minimaal € 500 mln ophalen. Dit is ruimschoots gelukt aangezien dit bedrag twee keer overtekend werd.

Veel belangstelling voor nieuwe obligaties Vivat

Met de uitgifte van de obligaties wil Vivat haar kapitaalspositie versterken. Dat geld wordt voor een groot gedeelte gebruikt voor toekomstige groei. Daarbij mikt Vivat deels op organische groei door het ongedaan maken van het ‘derisken’. Woordvoerder Elvira Bos: “Dit hebben wij jaren geleden gedaan gelet op onze minder sterke financiële positie destijds. Wij beleggen sterk prudenter dan onze peers. De opbrengst van deze lening wordt gebruikt om de kapitaalpositie van de dochters te versterken zodat zij de mogelijkheid hebben om de beleggingsportefeuille te optimaliseren. Daarnaast houden we onze ogen en oren open voor de aankoop van portefeuilles en closed books. Wij gaan daar nog niet op speculeren.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.