nieuws

Tjibbe Joustra nieuwe voorzitter De Letselschade Raad

Branche 976

Tjibbe Joustra is vanaf vandaag de nieuwe voorzitter van De Letselschade Raad. Joustra, ook voorzitter voor de Onderzoeksraad voor Veiligheid, volgt Aleid Wolfsen op, die het voorzitterschap van de Raad de afgelopen acht jaar bekleedde.

Tjibbe Joustra nieuwe voorzitter De Letselschade Raad

Joustra rondde in 1975 zijn studie Rechtsgeleerdheid af en begon zijn loopbaan bij de juridische afdeling van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV). In 1983 werd hij plaatsvervangend secretaris-generaal bij ditzelfde ministerie, om daar van 1987 tot eind 2001 de functie van secretaris-generaal te bekleden.

Verbouwing hoofdkantoor UWV

Vervolgens was hij tot april 2004 voorzitter van de raad van bestuur van het UWV. Daar vertrok hij in overleg met toenmalig minister van Sociale Zaken De Geus nadat er commotie was ontstaan over een luxueuze verbouwing van het hoofdkantoor.

Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding

Vervolgens was Joustra vijf jaar lang Nationaal Coördinator terrorismebestrijding, waarna hij voorzitter werd van de Vereniging Particuliere Beveiligingsorganisaties en recherchebureaus (VBP) en voorzitter van het Productschap Tuinbouw. Sinds 1 februari 2011 is hij voorzitter van de Onderzoeksraad voor Veiligheid.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.