nieuws

MUNT Hypotheken start pilot met FinTech bedrijf AdviceRobo

Branche 1217

MUNT Hypotheken speelt in op snel en berekenbare aanvraag- en acceptatieprocessen en is in dit kader een samenwerking aangegaan met FinTech bedrijf AdviceRobo. Met de psychometrische credit score van AdviceRobo wordt gedrag, motivatie en financiële kennis van hypotheekklanten in beeld gebracht.

MUNT Hypotheken start pilot met FinTech bedrijf AdviceRobo

De resultaten van de berekeningen worden gebruikt bij de kredietbeoordeling. AdviceRobo, gespecialiceerd in financiële technologie en gelanceerd in 2015, toetste al eerder 1 miljoen consumenten en werkt samen met verschillende Europese financiële partijen die consumptieve leningen, hypotheken en creditcards aanbieden. AdviceRobo staat dit jaar in de 2017 Dutch Fintech Top 50 in de categorie “Risk, Intelligence & Security”. Met de pilot die inmiddels is gestart hoopt Munt Hypotheken te kunnen innoveren.

Munt Hypotheken passeerde vorige maand door een toezegging van het Spoorwegpensioenfonds de mijlpaal van € 10 mld aan verstrekt hypotheekkapitaal. Een jaar terug bedroeg de portefeuille uitgezette leningen met pensioenfondskapitaal nog € 7 mld. Het beheerd volume bedraagt nu € 8 mld.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.