nieuws

Belgische AFM verplicht tussenpersonen tot gebruik professioneel e-mailadres

Branche 1068

Vanaf 1 juni dit jaar moeten alle (her)verzekeringstussenpersonen, bankagenten en bankmakelaars in België een professioneel e-mailadres hebben. Kredietbemiddelaars moeten al over een professioneel e-mailadres beschikken voor alle communicatie met de toezichthouder FSMA (autoriteit voor Financiële Diensten en Markten).

Belgische AFM verplicht tussenpersonen tot gebruik professioneel e-mailadres

Kredietbemiddelaars moeten zich via een online-applicatie inschrijven, waarbij de FSMA het professioneel e-mailadres gebruikt om met de aanvrager te communiceren in verband met zijn aanvraagdossier, zo meldt de FSMA in een nieuwsbrief aan tussenpersonen.

De FSMA wil de online-applicatie die voor de kredietbemiddelaars bestaat ook toegankelijk maken voor (her)verzekeringstussenpersonen en tussenpersonen in banken beleggingsdiensten. Theoretisch zou de FSMA vanaf 1 juni 2017 de inschrijving kunnen weigeren van (her)verzekeringstussenpersonen en tussenpersonen in bank- en beleggingsdiensten wanneer zij geen professioneel e-mailadres meedelen. De toezichthouder meldt geruststellend: “Natuurlijk hopen we dat het zover niet zal komen”.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.