nieuws

Brits onderzoek naar kartelvorming door assurantiemakelaars

Branche 592

De Britse toezichthouder FCA onderzoekt mogelijke kartelvorming door vijf grote verzekeringsmakelaars die actief zijn in de wereld van verzekeringen voor de luchtvaartsector. Dit meldt de website Insurance Times. De makelaars JLT, Aon, Marsh en Willis Towers Watson hebben al toegegeven onderwerp van onderzoek te zijn.

Brits onderzoek naar kartelvorming door assurantiemakelaars

Het gedragsonderzoek van de FCA zou zich volgens Marsh toespitsen op de beschuldiging dat makelaars concurrentiegevoelige informatie hebben gedeeld in de markt voor (her)verzekeringen in de luchtvaartsector. Volgens Marsh heeft er al een onderzoek bij de Londense vestiging van de makelaar plaatsgevonden. Marsh stelt tegen Insurance Times volledig mee te werken en inmiddels ook een eigen onderzoek te zijn gestart.

Respectvolle relatie

Ook Willis Towers Watson, Aon en JLT hebben hun volledig medewerking toegezegd. Aon voegt daar nog aan toe onderwerpen op het vlak van compliance en regelgeving “zeer serieus te nemen” en een “sterke en respectvolle relatie” te hebben met de toezichthouder.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.