nieuws

NN sluit aan bij blockchain coalitie

Branche 2163

Nationale-Nederlanden heeft zich als ‘founding parntner’ aangesloten bij de Nationale Blockchain Coalitie. Deze coalitie is een initiatief van verschillende overheden, kennisinstellingen en ruim twintig organisaties uit de financiële, logistieke en energiesector. ABN Amro sloot zich al eerder aan bij het initiatief. 

NN sluit aan bij blockchain coalitie

Gisteren werd het actieprogramma van de Nationale Blockchain Coalitie werd vandaag officieel gepresenteerd door demissionair minister Henk Kamp van Economische Zaken. De founding partner willen samen de grootschalige uitrol van blockchain in Nederland bevorderen. 

Blockchain is een nieuwe technologie en werkwijze voor de veilige uitwisseling van digitale gegevens en betalingen. Iedere transactie wordt gecontroleerd door meerdere computers en is volledig transparant, zonder tussenkomst van een derde partij. Misbruik is daardoor moeilijk.

Financiële dienstverlening

De coalitie verwacht dat blockchain tot grote veranderingen leidt, vergelijkbaar met de opkomst van het internet. Zo voorziet zij een grote invloed op onder andere de energievoorziening, financiële dienstverlening of logistiek. Een van de belangrijkste punten in de actieagenda is de ontwikkeling van digitale identiteiten. Daarmee kunnen personen, objecten en rechtspersonen digitale transacties verrichten als onderdeel van een blockchain. Verder gaat de coalitie onder andere werken aan oplossingen op het gebied van wetgeving en acceptatie.

Beter en sneller bedienen  

Mariken Tannemaat, Chief Innovation Officer van Nationale-Nederlanden, zegt dat de verzekeraar op deze manier bijdraagt “om van Nederland een frontrunner te maken op het gebied van blockchaintoepassingen”. De voortschrijdende digitalisering van de samenleving biedt volgens haar “kansen voor het beter en sneller bedienen van onze klanten.”

 

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.