nieuws

Britse adviseurs vrezen voor markttoegang na Brexit

Branche 1334

De Britse intermediairvereniging Biba kijkt met angst en beven naar de naderende Brexit. “Ons businessmodel en de dominante positie van het Verenigd Koninkrijk op de Europese verzekeringsmarkt worden bedreigd door de afwezigheid van een post-Brexit vrijhandelsverdrag met de EU.”

Britse adviseurs vrezen voor markttoegang na Brexit

De vereniging uit zijn zorgen vlak na de inwerkingtreding van het proces waarmee het VK de EU definitief gaat verlaten. Premier May heeft wel een “ambitieus handelsverdrag” aangekondigd, maar details zijn niet bekend. Dat zorgt voor grote onzekerheid bij de 2.758 Britse intermediairbedrijven die nu nog via het zogeheten ‘passporting’-principe zonder belemmeringen zaken kunnen doen in de EU. Dat levert 7,8 miljard pond aan handel op, waarmee het VK de grootste Europese verzekeringsmarkt is. Die positie komt zonder vrije toegang tot de EU-markt, inclusief gelijke regelgeving, in het geding, aldus Biba. Omgekeerd doen 5.727 EU-intermediairbedrijven nu vrij zaken in het VK, voornamelijk op de Londense verzekeringsmarkt. “Dat toont de noodzaak aan van wederzijdse markttoegang.”

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.