nieuws

Aegon zet vrouw aan roer ICT

Branche 2834

Aegon benut wereldvrouwendag om definitief bekend te maken dat Anke Schlichting per 1 maart is benoemd tot nieuwe Chief Technology Officer van Aegon Nederland. Zij volgt Kees Smaling op, die inmiddels werkt voor Aegon Continental Europe.

Aegon zet vrouw aan roer ICT

Schlichting (48) wordt bij Aegon verantwoordelijk voor technologische innovatie in robotisering en kunstmatige intelligentie. Als CTO stuurt ze ongeveer 500 medewerkers aan. Ze studeerde af als bedrijfskundig informaticus aan de Erasmus Universiteit en ging werken bij Andersen Consulting (later Accenture). Daar had ze onder meer de financiële sector als aandachtsgebied. Daarna werkte ze bij Delta Lloyd als informatiemanager Leven. Haar vorige functie was directeur ICT bij APG.

Venturing

CEO Aegon Nederland Maarten Edixhoven: “Verder zal Anke actief lid zijn van onze venturing-activiteiten die zich steeds meer, in lijn met onze missie, richten op het snijvlak van technologie en innovatieve concepten.” De directie van Aegon Nederland bestaat verder uit Wim Hekstra (directeur Zakelijke markt), Robert van der Tol (directeur Particulieren), Rutger Zomer (CFO) en Willem Horstmann (Chief Risk Officer).

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.