nieuws

Uitgaven aan verzekeringen toegenomen

Branche 1045

Consumenten hebben in december 1,7% meer uitgegeven aan diensten, waaronder verzekeringen, dan in dezelfde maand in 2015. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). De consumptiecijfers zijn gecorrigeerd voor prijsveranderingen en veranderingen in de samenstelling van de koopdagen.

Uitgaven aan verzekeringen toegenomen

Over de gehele linie besteedden consumenten in december 2,5% meer dan in december 2015, meldt het CBS. Consumenten gaven vooral meer uit aan duurzame goederen, zoals huishoudelijke apparaten, artikelen voor woninginrichting en auto’s. Ook hebben ze aanzienlijk meer gas verbruikt (+7,3%) door de relatief koude decembermaand.

Verder gaven consumenten 6,1% meer uit aan duurzame goederen, zoals auto’s, meubels en huishoudelijke apparaten. Daarentegen gaven consumenten aan voedings- en genotmiddelen 1,9% minder uit dan een jaar eerder.

Diensten ruim de helft van bestedingen

Aan diensten zoals woninghuur, reizen met bus of trein, bezoek aan restaurant of kapper en verzekeringen werd 1,7% meer besteed uit dan in december 2015. Uitgaven aan diensten maken ruim de helft van de totale binnenlandse consumptieve bestedingen uit.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.