nieuws

Belang NN in Delta Lloyd nu bijna 10%

Branche 2437

NN Group heeft, vooruitlopend op de verwachte overname in het tweede kwartaal, opnieuw aandelen Delta Lloyd gekocht. Het belang van NN is daarmee vergroot van 7,8% naar 9,7%.

Belang NN in Delta Lloyd nu bijna 10%

Maandag heeft NN 3,8 miljoen aandelen gekocht voor een (gewogen gemiddelde) prijs van € 5,3642 per aandeel. In totaal is er met die transactie een bedrag van € 20,4 mln gemoeid. NN had al ruim 37 miljoen aandelen in handen. Eerder deze maand nam NN Group het belang van 5,3% van Talpa (John de Mol) over voor € 5,36 per aandeel. Dat kostte NN een kleine € 132 mln. Dinsdag is nog eens een pakket van 4,4 miljoen aandelen aangeschaft voor een kleine € 5,37 per aandeel. Daarmee is het belang verder toegenomen tot 9,7%.

Overname

Het overnamebod van NN op Delta Lloyd bedraagt € 5,40 per aandeel, oftewel een totale som van € 2,5 mld. Aandeelhouders kunnen zich tot 7 april melden; NN Group doet het bod gestand als 95% van de aandelen is aangeboden. Wordt met Delta Lloyd een akkoord bereikt over de juridische fusie, dan is maar 67% van de aandelen nodig. De ondernemingsraden van beide partijen zijn al akkoord met het bod.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.