nieuws

EU besluit uiterlijk 29 maart over overname Delta Lloyd

Branche 2059

Verzekeraar NN Group heeft de Europese Commissie om toestemming gevraagd voor de overname van Delta Lloyd. De Europese concurrentiewaakhond verwacht uiterlijk 29 maart een besluit te nemen, zo meldt ANP donderdagmiddag.

EU besluit uiterlijk 29 maart over overname Delta Lloyd

Delta Lloyd ging eind december akkoord met een overnamebod van NN, dat in totaal €2,5 miljard overheeft voor zijn branchegenoot. Aandeelhouders hebben tot en met 7 april de tijd om hun stukken aan te bieden. De twee verzekeraars verwachten de deal in het tweede kwartaal af te ronden.

Op 29 maart houdt Delta Lloyd ook een buitengewone aandeelhoudersvergadering om het bod toe te lichten. Dan wordt ook gestemd over een juridische fusie tussen de twee ondernemingen. Als die wordt goedgekeurd, zet NN het bod door bij aanmelding van minstens 67 procent van de aandelen. Zo niet, dan ligt de lat bij 95 procent.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.