nieuws

Achmea doet ook mee met Blockchain-initiatief B3i

Branche 1685

Verzekeraar Achmea is toegetreden tot Blockchain Insurance Industry Initiative (B3i), een wereldwijd consortium dat onderzoekt hoe blockchaintechnologie de dienstverlening aan klanten sneller en veiliger kan maken.

Achmea doet ook mee met Blockchain-initiatief B3i

B3i werd in oktober 2016 gelanceerd en onder andere Aegon, Allianz, Munich Re en Generali maken al deel uit van het consortium. Achmea sluit zich daar nu bij aan. Het consortium verwacht dat blockchaintechnologie de veiligheid en snelheid van de uitwisseling van gegevens tussen herverzekeraars en verzekeringsmaatschappijen kan versnellen en het aantal benodigde documenten en contracten kan verkleinen. Verzekeraars moeten daarvoor hun systemen aan elkaar koppelen, en aan de online elektronica waarover de klant beschikt.

Het blockchainproject is een pilot. De eerste uitkomsten daarvan wil het consortium in juni van dit jaar bekendmaken. Als de proef succesvol is, leidt stroomlijning van de communicatie middels blockchaintechnologie voor een betere dienstverlening richting klanten en een efficiëntere bedrijfsvoering, zo hopen de deelnemende verzekeraars.

Reageer op dit artikel

Gerelateerde tags

Lees voordat u gaat reageren de spelregels

Reageren kan op twee manieren.

Meld uzelf als gebruiker aan, uw naam verschijnt dan automatisch bij de reacties.

Of vink de optie gast aan en reageer onder eigen naam of een schuilnaam. Inlog en wachtwoord zijn dan niet nodig. Het kan maximaal 1 minuut duren voordat uw reactie zichtbaar wordt.

Een e-mailadres wordt altijd gevraagd maar nooit getoond.